Workshops zijn een ideale manier om kennis te maken met de plaatselijke bevolking. Met hun manier van leven, werken en communiceren. De vriendelijke mensen hebben een open karakter en tonen u graag persoonlijk een aantal aspecten van de Gambiaanse cultuur. Ecotours Gambia is de enige touroperator in Gambia die deze unieke workshops aanbiedt. Van inspannend tot ontspannend. Doe mee met een driedaagse workshop ‘Tie & Dye’, waarbij u uw eigen kleurrijke kleding maakt of maak kennis met de traditionele keuken bij de workshop ‘Food & Cooking’ waarbij u samen met de vrouwen kookt. Maar ook schilderen, mediteren, muziek maken en dansen behoren tot de mogelijkheden. Ga mee in het ritme van Gambia!

Tie en Dye

In deze 3-daagse workshop maakt u onder deskundige leiding uw eigen ontwerp, waarvan u later uw eigen kleding maakt. De eerste dag gaat u ’s morgens naar Serekunda Market waar u alle benodigdheden, zoals natuurlijke kleuren, was en stof uitzoekt. De rest van de eerste dag krijgt u onderricht in de tie dye techniek. De tweede dag verft u uw stof met de door uw gekozen kleuren en partonen. De derde dag maakt u hiervan een kledingstuk. De workshop vindt plaats in Tanji Bird Reserve Eco-Camp. Prachtig gelegen aan een ongerept strand aan de rand van het vogelreservaat.

Prijs: € 150,-
Locatie: Tanji Bird Reserve Ecocamp

Muziek en Dans

In deze 3-daagse workshop leert u de traditionele muziek en dans van Gambia kennen. Onder leiding van een griot leert u de verschillende betekenissen van dansen en liederen kennen. Verder de grondbeginselen van het bespelen van een kora en djembe. U oefent verschillende dansen, samen met dorpelingen uit de omgeving. De workshop vindt plaats in Tanji Bird Reserve Eco-Camp. 

Prijs: € 100,-
Locatie: Tanji Bird Reserve Ecocamp