Genieten van een relaxte vakantie en tegelijkertijd interactief bezig zijn met de plaatselijke bevolking. Wie meer wil beleven dan de wonderschone natuur en kleurrijke cultuur kiest voor een EcoCamp. Kleinschalige vakantieoorden die in enkele gevallen zijn opgezet en gebouwd door de plaatselijke gemeenschap met ondersteuning van het ministerie van Toerisme. Met deze prachtige projecten wordt duurzaam toerisme bevorderd en het inkomen van het dorp verbeterd. Veel EcoCamps doneren 10% van hun inkomen aan de directe omgeving, zodat de kinderen naar school kunnen en medische zorg kunnen krijgen. Als gast kunt u deelnemen aan drum, dans en workshops en wordt u uitgenodigd om te eten met de dorpelingen. Geniet van de gastvrijheid van Gambia.

Tanji Bird Reserve

Op slechts een paar kilometer van Tanji vindt u het prachtige Tanji Bird Reserve. Een nieuwe locatie aan een ongerept strand waar u geniet van de rust en de natuur. Het EcoCamp grenst direct aan een vogelreservaat, waardoor u aan de ontbijttafel al wordt omringd door vogels en antilopen die het kamp bezoeken. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals een workshop Tie Dye of muziek. De keuken serveert ontbijt, lunch en diner. Beleef het ongerepte strand op een paar 100 meter afstand, bezoek de vismarkt en het museum in Tanji of boek een ‘forrest massage’. De overtreffende trap van ontspanning waarbij het bos het decor vormt en het gefluit van de vogels de achtergrondmuziek.

Lemon Creek Hotel

Naast de andere hotels, is er één die verschilt.

Onze gasten kunnen de eerste en de laatste avond van hun tour nu ook in Lemon Creek verblijven. Wanneer ze willen, kunnen zo ook een langer verblijf in dit prachtige hotel boeken. Door de  nauwe samenwerking tussen Lemon Creek Hotel en Ecotoursgambia, kunnen wij u een interessante korting bieden.

Lemon Creek Hotel Resort in Gambia ligt direct aan het strand, ongeveer 2 km ten zuidwesten van Senegambias (Kololi).

De oppervlakte van het resort bedraagt  ongeveer 40.000 mtr² en is gebouwd in een Spaanse koloniale stijl. Alle gebouwen zijn niet meer dan twee verdiepingen hoog. De bouw en de architectuur zijn aangepast aan de vorm van het landschap. In de tuin leven veel vogelsoorten.

In een poging om de CO2-uitstoot te verminderen, zijn er in het voorjaar 2014 zonnepanelen geïnstalleerd, die het grootste gedeelte van de elektriciteit produceren. Omgerekend produceren ze 75-80% van de totale elektriciteitsbehoefte.

Als gevolg van de “groene lijn” zijn de airco’s uit de kamers verwijderd en, in plaats daarvan, ventilatoren geïnstalleerd.

Doordat het hotel aan het strand gelegen is, zorgt de nachtelijke wind samen met de ventilator voor een aangename temperatuur. De volgende stap is de vervanging van alle elektrische lampen door LED lampen om nog meer elektriciteit te besparen.

Sandele

Deze adembenemend mooie ecolodges zijn geïnspireerd en gebouwd door het Britse paar Geri en Maurice Phillips, die het park beheren. Een paradijselijke plek op aarde in het Zuiden van Gambia, die misschien wel een van de mooiste stukken zandstrand van Afrika biedt. Het park bestaat uit vier luxe lodges en tien kamers. De koepelvormige lodges delen elk een klein dompelbad en eigen terras. De tien comfortabele kamers hebben geen dompelbad, maar hebben wel een eigen terras. Een toplocatie waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en u optimaal kunt genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. De uitstekende keuken en het aantrekkelijke aanbod activiteiten en excursies maken uw vakantie compleet.

Footsteps

Het rustige EcoCamp Footsteps werd in 2002 geheel gerenoveerd en bestaat uit 10 individuele ronde hutten, die allemaal een eigen badkamer hebben. Een rustig toevluchtsoord dicht bij het bos en het strand, maar ook op maar 45 minuten afstand van het belangrijkste toeristische centrum van Gambia. In het gezellige bar- en restaurantgedeelte is het zeer goed vertoeven, maar u kunt ook eten bij de Bantaba. Een gemeenschappelijke overdekte ontmoetingsruimte waar u elke dag aan kunt schuiven voor een gezellige, sociale avondmaaltijd, bereid met verse ingrediënten uit de regio. De echte smaak van Gambia! Sluit de dag af met een heerlijke douche in uw hut, waarbij het water verwarmd wordt door zonne-energie.

Ndemban

Een unieke kans om kennis te maken met het authentieke Gambia. Midden in Ndemban hebben de dorpelingen recentelijk een kleine Bed & Breakfast gebouwd. Een project dat wordt ondersteund door het Gambiaanse ministerie van Toerisme. Met deze faciliteit hopen de bewoners meer inkomsten te genereren door u een warm welkom te geven in hun gemeenschap. Iets verder op zijn nog twee huizen in aanbouw. De omgeving bestaat uit rijstvelden, hoge palmbomen en mangroven. Leef en eet met de bevolking en doe mee met allerlei activiteiten. ’s Avonds mag u gewoon meezingen en meedansen met de dorpelingen. Maar ook birdwatching, een bootreis over de kreken en het bezoeken van de viskwekerij zijn absolute aanraders.

Soforal

Soforal Lodge is een bijzonder geschikte uitvalbasis voor een bezoek aan het strand, de stad of het binnenland. Een geweldige plek waar u tussen de palmbomen kunt genieten van rust en ruimte. Aan alles in het park is te zien, dat een kunstenaar aan de oorsprong van deze originele locatie stond. Laat u verrassen door de artistieke details terwijl u omringd wordt door het gefluit van vogels. De tien kamers zijn eenvoudig uitgerust, maar bieden comfortabele bedden met goede klamboes. Het is eenvoudig om vanuit Soforal Lodge contact te maken met de inwoners van Berending Village. Ze zijn trots op hun Diola cultuur, maar steken ook heel graag wat van hun gasten op. Vrijwilligers worden met open armen ontvangen.

Jimbana Park

Op de Noordelijke oever van de Gambia rivier ligt EcoCamp Jimbana Park. Een geweldig kamp in Bakalarr Village met een bar, een restaurant, drie comfortabele tweepersoons kamers met douche en toilet en een zespersoons familiehuis met keuken, douche en toilet. Het kamp ligt op een terrein van 12 hectare tuin. In de rivier kan worden gezwommen, maar daarbij kan er gevaar dreigen door de aanwezigheid van nijlpaarden en krokodillen. Naast het spotten en fotograferen van vogels, kan er aan diverse excursies worden deelgenomen. Bijvoorbeeld naar het Slavery Museum. Ook het bezoeken van de ‘Farmer Gardens’ is een ervaring. Deze tuinen zijn het resultaat van een in 2007 opgezette stichting ter ontwikkeling van de Noordelijke oever. Proef zelf de puurheid van de vele ecologisch geteelde groente- en fruitsoorten.

Kairoh Garden Tanji en Kuntaur

Voor wie op zoek is naar een inspirerend verblijf midden in de Afrikaanse cultuur is Kairoh ‘the place to be’. Kairoh betekent ‘vredig’. En dat is nu precies de sfeer die deze twee kleine guesthouses bezoekers bieden. Kies voor Kairoh Garden Tanji in een vissersdorp aan de kust of bezoek Kairoh Garden Kuntaur, pal op de rivieroever in het Gambiaanse binnenland. Deze twee guest houses hebben ieder een unieke eigen sfeer, maar staan beiden garant voor een ontspannen verblijf. Onder meer door de schaduwrijke tuinen vol mango- en citrusbomen. Twee vredige locaties waar u terug komt bij u zelf en van waaruit u de veelzijdigheid van het Afrikaanse leven van zeer nabij mee kunt maken.

Reserveren

Bent u geïnteresseerd in het boeken van een zonvakantie in een van onze eco-camps? Neem contact op met ons. Vul alvast het reserveerformulier in met uw voorkeuren via de button hieronder. Wij nemen dan contact met u op om u te informeren. De reservering is pas definitief als u heeft betaald. Dank alvast!

Vluchtprijzen zijn zeer afhankelijk van de aankomst en vertrekdata en kunnen sterk verschillen. Vanwege deze extreme fluctuatie van vliegtickets, zijn de kosten hiervan niet in de prijslijst meegenomen. Wij assisteren u graag bij het boeken van de meest voordelige vlucht.