De dagtrips van Ecotours Gambia bieden een inspirerende aanvulling op uw verblijf. Dagtrips waarmee u nog dichterbij het lokale leven komt en zelf kan ervaren waarin een klein land groots kan zijn. Beleef de genezende krachten in het water van de Crocodile Pool, bezoek de lokale markt in Serekunda,  geniet van een boottocht over de rivier of breng een bezoek aan Kunta Kinte Island en het Slavery Museum. Wordt het Monkey Park of Paradise Beach? Wij adviseren u graag bij het samenstellen van een programma op maat. Uiteraard is het ook mogelijk om een dagtrip aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld het bezoeken van een project waar u zich verbonden mee voelt.

Bij uw reservering kunt u ervoor kiezen om ook een rondreis bij te boeken.

Crocodile Pool, lokale markt in Serekunda en Monkey Park

Met zo’n 100 krokodillen is de heilige Cachikally Crocodile Pool in Bakau door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest bezochte toeristische trekpleisters van Gambia. De legende gaat dat de poel bovennatuurlijke genezende krachten heeft en baden in het water kan helpen bij onvruchtbaarheid. Er zijn tientallen van deze heilige poelen in Gambia – met of zonder crocs – maar Crocodile Pool ligt het dichtst bij de toeristencentra aan de Atlantische kust.

Serekunda is de grootste stad van Gambia. De dagelijkse lokale markt is erg druk en er is van alles te koop. Van kleding tot vlees en vis. Er is ook een kleine ambachtelijke markt met vele variaties in houtsnijwerk voor de toeristen. Bezoek de Serekunda markt en laat u verleiden door de kleuren, de geuren en de kunstwerken van de houtsnijders. Hierna bezoeken we Bijilo Forest Park of Monkey Park. Een klein regenwoud natuurreservaat, dat gelegen is aan de rand van een klif op het strand naast de Kololi Senegambia strip. Een ideale plek voor eco toeristen en vogelaars op ongeveer 11 kilometer van Banjul. We beëindigen deze rondreis met een lunch op het strand.

 

De kosten van deze rondreis zijn € 50,-
Inclusief transfer van en naar uw accommodatie, lunch, frisdrank en fooien.

James Island (voorheen Kunta Kinte Island) en Slavery Museum

Een indrukwekkende dagtrip die u nooit zult vergeten. Om 07.00 uur vertrekken we richting Banjul. Met de eerste veerboot steken we over naar de noordoever van de Gambia rivier. Vervolgens bezoeken we James Island en het slavernijmuseum. Geschat wordt dat tussen 1501 en 1856 – het jaar waarin de slavernij werd afgeschaft – meer dan 12 miljoen slaven vanuit Gambia naar Amerika werden vervoerd. Dit gebeurde onder vernederende omstandigheden. Meer dan de helft van de slaven stierf waarschijnlijk al tijdens de reis. In de late 17e eeuw waren er in Senegambia meer dan tien gebiedsforten en handelsposten ingericht voor de slavenhandel. De bekende slaaf Kunta Kinte werd geboren in Juffure. Een dorp ten noorden van de rivier de Gambia. Alex Haley, een van zijn Amerikaanse afstammelingen, beschreef in het boek ‘Roots’ de wreedheden die Kunta Kinte moesten ondergaan. Zowel tijdens de overtocht als tijdens hun leven als slaaf in Amerika. Na het bezoek aan James Island lunchen we in Juffure. Om 15.00 uur varen we met de veerboot terug naar Banjul.

De kosten van deze rondreis zijn € 80,-
Inclusief transfer van en naar uw accommodatie, oversteek per veerboot naar Barra en Kunta Kinte eiland, entree voor het museum, lunch, frisdranken en fooien.

Boottocht van Denton Bridge naar Lamin Lodge en Abuko Nature Reserve

Een dagtrip met veel variatie: een boottocht over de rivier, een wandeling door de mangrovebossen en een bezoek aan een natuurreservaat. Denton bridge is gelegen aan de monding van de Oyster Creek en verbindt St. Mary’s eiland – waarop de hoofdstad van Banjul ligt – met de rest van Gambia. Lamin Lodge ligt avontuurlijk verscholen tussen de mangrovebossen. Het is zo goed verscholen omdat het drie verdiepingen tellende gebouw zelf gedeeltelijk van mangrovehout is gemaakt. Dit geeft Lamin Lodge het bijzondere uiterlijk van een enorme boomhut. Eigenlijk is deze lodge een oesterfarm, maar omdat het er zo uitzonderlijk mooi is, is er een lodge gerealiseerd waar je heerlijk kunt lunchen.

Abuko is een zeldzaamheid binnen de Afrikaanse natuurreservaten. Het is klein, gemakkelijk te bereiken en zonder auto te bezoeken. Daarbij wordt het park uitermate goed beheerd en herbergt het een verbazingwekkende diversiteit aan vegetatie en dieren. Meer dan 250 vogelsoorten zijn in de omgeving waargenomen, waardoor het regionaal een van de beste plaatsen is voor vogelobservatie. Onder de 52 zoogdiersoorten die in Abuko te vinden zijn, bevinden zich onder andere bosbokken, duikers, stekelvarkens, galago’s, grondeekhoorns en drie soorten apen: de groene of vervet apen, bedreigde westerse rode colubus aapjes en patas apen. Een ‘hotspot’ voor vogelaars en natuurliefhebbers.

 

De prijs van deze reis is € 60, –
Inclusief transfer van en naar uw accommodatie, lunch in Lamin Lodge, frisdranken, entreegeld voor Abuko en fooien.