Ecotours Gambia is de enige touroperator, die een reis in zijn pakket heeft voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar. De bedoeling van deze reis is om kinderen kennis te laten maken met kinderen uit een andere cultuur en zo doende hun blikveld te verruimen. Te zien dat, ondanks de grote verschillen, ook de kinderen in Gambia dezelfde wensen en verlangens hebben. Om naar school te gaan en in de toekomst een gelukkig leven te hebben.

Hoe is het om te leven zonder televisie, Facebook, Twitter, Whatsapp, omdat je geen elektriciteit hebt? Hoe is het om niet “even” een koude Cola te kunnen pakken, omdat er geen koelkast is? Hoe is het om in een “grass-house” te slapen? Hoe leven kinderen in Gambia? Hoe groeien ze op zonder alle gemakken van onze westerse maatschappij? Kun je dan eigenlijk nog wel gelukkig zijn?

Deze indringende African Dreamtrip geeft antwoord op deze vragen. Het is een rondreis die bedoelt is voor ouders of verzorgers met kinderen van 13 tot 18 jaar. Die jullie via de noord en zuid oever van de Rivier de Gambia langs vele interessante plekken voert. Jullie ontmoeten onderwijzers en kinderen die hun verhaal vertellen. Je gaat mee naar scholen, zingt, danst, bezoekt de rijstvelden en nog veel meer. Deze reis is voor alle betrokkenen, zo wel uit Nederland als uit Gambia een ervaring voor de rest van je leven.

Doordat we afhankelijk zijn van de schoolvakanties in Nederland en Gambia kunnen we deze reis maar enkele keren per jaar aanbieden. De eerst volgende keer zal tijdens de herfstvakantie 2015 zijn. Als opening van het toeristen seizoen in Gambia bieden we deze reis tegen een grote korting aan. Er zijn per reis slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Jullie verblijven tijdens deze reis de eerste twee en de laatste nacht in het prachtige Tanji bird reserve Ecocamp op basis van vol pension.

De reis

Op de 1ste dag kom je laat in de avond aan. Na de traditionele welkomstdrank, Wonjo sap, worden jullie naar jullie huisjes

De 2e dag kun je ’s ochtend uitslapen. In de middag na de lunch is er uitleg over het programma. Later gaan we onder leiding van Salifu Jawu naar Bijilo Forest of Monkey Park. Dit is een kleine regenwoud natuurreservaat, dat is gelegen aan de rand van een klif op het strand vlakbij de drukste hotels in Gambia. Hier leven verschillende apen- en vogelsoorten. Bij de ingang kopen we zakjes pinda’s waar de apen dol op zijn en die je aan hen kunt voeren.

De 3de dag vertrekken we al heel vroeg, want we hebben een lange tocht voor de boeg. Onder weg bezoeken we nog enkele interessante plaatsen en zal jullie veel verteld worden over het leven van de kinderen in Gambia. De soort scholen, die er zijn, dat het belangrijk is iemand te vinden die je schoolgeld betaalt en waar je kunt wonen, als je ouders hier geen geld voor hebben en je school te ver is. We lunchen in Tendaba. Dit is een van de oudste kampen in Gambia direct aan de rivier gelegen. Je kunt hier rond kijken en er is ook een zwembad. Aan het eind van de middag komen we aan in Brikama Bah. Hier zullen we de vierde en de vijfde dag verblijven. We bezoeken scholen, trekken op met de kinderen van de omliggende dorpen, gaan de rijstvelden in  en ervaren zo hoe het is om op het platteland in Afrika op te groeien. ’s Avonds is er zang en dans. We slapen in een guest house, waar we ’s morgens ook ontbijten met “porridge en olliebollen”. De vijfde dag gaan we ’s middags naar Janjanburuh. Hier bezoeken we de oudste highschool in Gambia en de overblijfselen van het fort waar de slaven gevangen gehouden werden voor ze verder getransporteerd werden naar James Island in de monding van de Gambia Rivier. We slapen in originele grass-houses in een kamp aan de overkant van de rivier.

De 6de dag rijden we naar De Wassu steencirkels

Net als de piramides en tempels van het oude Egypte en de ruïnes van Zimbabwe zijn de steencirkels van Senegal en Gambia indrukwekkende overblijfselen, die al lang geleden de enkele reizigers verbaasd hebben, die hen onderzocht. Steencirkels van vele types zijn gevonden in heel Europa en het Nabije Oosten, maar nergens is er zo’n grote concentratie als op de noordelijke oever van de rivier de Gambia. Het is een heel bijzondere plek en als je een steen op een van de pilaren legt en hij blijft liggen kun je een wens doen. Op het terrein is een museumpje en een lokale gids aanwezig.

Hierna rijden we door naar Farafenni, waar we de rivier weer oversteken. Dit is al een belevenis op zich, als je de lange rij vrachtauto’s ziet, die hier soms dagen op hun beurt moeten wachten. Er zijn talloze kraampjes en er wordt met van alles langs de auto’s gevent. Vaak ook door jonge kinderen, die zo al hun steentje aan het gezinsinkomen moeten bij dragen. We eten in Soma en rijden vandaar door naar Tanji Bird Reserve Eco-Camp waar je de laatste

De 7de dag maken we een boottocht van Denton Bridge naar Lamin Lodge. Denton Bridge is gelegen aan de monding van de Oyster Creek en verbindt St. Mary’s eiland waarop de hoofdstad van Banjul ligt met de rest van Gambia.

Deze reis reserveren

Op de reissom is korting van toepassing: van € 628,50 voor € 525,-.  Hierbij zit bij inbegrepen het verblijf van 7 nachten op basis van volpension, de boottocht, frisdranken fooien en transfer van en naar  de luchthaven. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket.