Paspoort, visa en andere reispapieren
Het is de verantwoordelijkheid van de klant om te zorgen dat paspoorten, visa, gezondheidscertificaten, bewijs van vaccinaties en andere vereiste documentatie in orde zijn. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zich (via ambassades, de GGD en/of andere bevoegde instanties) te laten informeren welke vereisten er gesteld worden voor een bezoek aan een bepaald land.

Reist u met een kind? Let er op dat uw kind een eigen paspoort heeft en dat u nagaat of u bepaalde documenten nodig heeft om aan te tonen dat u rechtmatig met het kind reist.

Ecotours is niet verantwoordelijk voor gevolgen, schades of aanspraken als de klant voordat de tour begint niet correct de vereiste documentatie en aanhangende zaken in orde heeft.

Aanschaf vliegticket

Ecotours regelt geen vliegtickets, deze dient de klant zelf te verzorgen. Zorg voor voldoende marge tussen het einde van de rondreis en het begin van de terugreis. Er kunnen zich onvoorziene omstandigheden/vertragingen voordoen onderweg. Houd in elk geval minimaal 1 dag speling tussen het einde van de rondreis en de aanvang van de terugvlucht.

Verzekering

Een uitgebreide reis- en annuleringsverzekering is verplicht tijdens alle reizen van Ecotours. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om er voor te zorgen dat hij/ zij deze verzekeringen en de benodigde papieren heeft. Elke consequentie van het niet in orde hebben van bovengenoemde papieren is de verantwoordelijkheid van de klant.

Bagage

De klant is ten allen tijde verantwoordelijk voor de eigen bagage en persoonlijke bezittingen. Ecotours accepteren geen aansprakelijkheid voor enig verlies of schade aan de eigendommen van de klant.

Per persoon mag iedere passagier een tas meenemen van maximaal 20 kilogram en één stuk handbagage.

Risico’s

Ecotours zal niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig letsel, de dood of schade aan eigendommen.. De klant stemt hiermee in en stelt Ecotours niet aansprakelijk voor zulke claims. De klant accepteert de volle verantwoordelijkheid voor alle risico’s tijdens de tour.

Gezondheid

De klant accepteert dat deelnemen aan een reis een bepaalde mate van fysieke gesteldheid en gezondheid vereist en het is de plicht van de klant om er zeker van te zijn dat hij/ zij medisch fit is om de reis te maken. Ecotours vereist een doktersverklaring dat een klant medisch fit is wanneer een klant ouder dan 70 jaar is.

Wie op reis gaat naar Gambia kan zich het beste tegen een paar ziekten laten inenten. Er zijn geen vaccinaties verplicht maar aanbevolen wordt om een DTP, gele koorts hepatitis A en een Hepatitis B injectie te nemen. Reist de klant over land naar Gambia, dan is een cholerastempel verplicht. Er komt malaria voor in Gambia. Het slikken van Malaria pillen, jezelf insmeren met Deet lotion (lotion werkt langer) en het gebruik van een geïmpregneerde klamboe zijn geen overbodige luxe. Verder is het verstandig om voor alle zekerheid voor noodgevallen een zoutoplossing en Imodium mee te nemen (beide verkrijgbaar bij drogist en apotheek).

Voor de meest actuele situatie kun je het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen. Of advies vragen bij de GGD reisspreekuren.

Ecotours kan niet beoordelen of een deelnemer met gezondheidsbeperkingen in staat is zonder problemen een bepaalde reis te maken. Hiervoor zul je, in geval van twijfel, naar een arts moeten gaan.

Autoriteit tijdens de tour

De beslissingen van de reisbegeleiding tijdens de reis zullen ten allen tijde beslissend en bindend zijn. De klant dient zich ten allen tijde aan de wetten, gebruiken en douanevoorwaarden van Gambia te voldoen. Mocht de klant zich niet houden aan het bovenstaande of mocht de klant een last zijn voor de rest van de groep, dan kan de gids besluiten om betreffende klant van de groepsreis uit te sluiten, zonder teruggave van de reissom. De klant zal op eigen kosten terugkeren naar huis.

Alleenreizenden

Alleenreizenden, die deelnemen aan een groepsreis of rondreis, delen een kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Wanneer de samenstelling van de groep zodanig is, dat de kamer niet gedeeld kan worden met een reisgenoot van hetzelfde geslacht, zal Ecotours voor betreffende deelnemer een single kamer boeken, zonder extra kosten.

Indien de wens bestaat om verzekerd te zijn van een eigen kamer, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken. Hiervoor wordt een  eenpersoonstoeslag (Single Supplement) gerekend (tussen  € 0,85 en € 1,= per dag ).  De hoogte van de toeslag is te vinden op de informatiepagina van de betreffende reis.

Betaling en factuur

Na aanmelding voor een reis krijgt de klant dezelfde dag een bevestiging. Mocht de  uitgekozen reis al volgeboekt zijn, dan biedt Ecotours meteen beschikbare alternatieven aan. Hiervoor zal Ecotours contact met de klant opnemen.

Na boeking ontvangt de klant binnen enkele werkdagen de factuur als bevestiging. Het aanbetalingsbedrag dient binnen 10 dagen na boeking te voldoen, deze bedraagt 20% van de reissom, plus de reserveringskosten. De restbetaling moet 6 weken voor vertrek bij Ecotours binnen zijn. Bij boekingen binnen 6  weken voor vertrek dient het hele bedrag in een keer voldaan te worden. Boekingen korter dan 3 weken voor vertrek kunnen betaald worden via een spoedbetaling of via IDeal of creditcard via de website.

Wijzigingen of annulering door Ecotours

Er kunnen zich bepaalde (overmachts-)omstandigheden voordoen die Ecotours noodzaken, ter plaatse of voor vertrek, wijzigingen in route, accommodatie of vervoer door te voeren.

Mogelijk dienen zich omstandigheden aan waardoor Ecotours de reis dient te annuleren. Zie hiervoor de paragraaf “overmacht”.

Overmacht

Onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld natuurrampen, oorlogen, mechanische problemen aan voertuigen, stakingen, rellen en andere onvoorziene omstandigheden die buiten de macht van Ecotours liggen kunnen vertragingen of veranderingen aan de reis  teweegbrengen. Ecotours zal niet verantwoordelijkheid gehouden kunnen worden voor dit soort  gebeurtenissen of gevolgen daarvan (b.v. annulering van de reis).

Wijzigingen aanbrengen in een bestaande boeking

De klant kan een bestaande reis kosteloos wijzigen tot  60 dagen voor vertrek. Voor het wijzigen van de vertrekdata van een geboekte reis, korter dan 60 dagen voor vertrek, wordt 15% van de reissom, maar ten minste een minimum bedrag van € 100,=,  in rekening gebracht.

Annuleren en annuleringsvoorwaarden

Een geboekte reis dient per aangetekende brief te worden geannuleerd.

Per reiziger zijn hiervoor de volgende kosten verschuldigd:

  1. bij annulering tot 56 dagen voor vertrek de aanbetaling (20% van de reissom);
    b. bij annulering van 56 tot 28 dagen voor vertrek 50% van de reissom;
    c. bij annulering van 28 tot 14 dagen voor vertrek 75% van de reissom;
    d. bij annulering vanaf 14 dagen voor vertrek de volledige reissom.

Minimale groepsgrootte om een reis doorgang te laten vinden

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers (4 personen) niet wordt bereikt en de reis geen doorgang kan vinden, zal dit zo snel mogelijk worden doorgegeven (uiterlijk 21 dagen voor vertrek). In dat geval vindt er restitutie van de reissom plaats. Het maken van een boeking op het moment dat het minimale aantal deelnemers nog niet bereikt is, is op eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer zich tijdig te informeren over het aantal deelnemers op het moment van boeking. Ecotours heeft hierin geen vooraf informatieverstrekkende rol.  Bij annulering vanwege te weinig deelnemers  zal restitutie van de reissom plaatsvinden, eventuele andere gemaakte kosten zoals vliegtickets, hotelovernachtingen en overige kosten die niet bij de reissom zijn inbegrepen, etc. echter niet.

Reisdocumenten en visa

De klant is zelf verantwoordelijk voor het bij zich hebben van de juiste reisdocumenten voor vertrek. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de klant om op tijd voor vertrek bij de luchthaven te zijn.. Te laat aanwezig zijn heeft  tot gevolg dat het vliegtuig zonder de klant vertrekt. Ecotours is niet verantwoordelijk, of verplicht tot, het zorgen voor een vervangende reis als hier niet aan voldaan wordt.

De klant zorgt ervoor dat het paspoort nog minstens zes maanden geldig is en nog voldoende lege pagina’s heeft. Indien er onvoldoende ruimte is in het paspoort kan de toegang tot een land geweigerd worden en zal de klant moeten terugkeren naar het land van herkomst.

Reissom

De reissom, zoals vermeld op de website, wordt het hele jaar gehanteerd, ongeacht de vertrekdatum.

Alle prijzen op deze website zijn per persoon, op basis van deelname van twee personen (tenzij anders aangegeven) en in euro’s.

Bij de reissom zijn inbegrepen: transfer van en naar de luchthaven, vervoer ter plaatse, Nederlandse en lokale reisbegeleiding, lokale gidsen.

Voor groepsreizen, rondreizen en workshops zijn tevens het verblijf op basis van volpension, maaltijden onderweg, eventuele entreegelden en frisdranken  inbegrepen.

Brandstoftoeslagen, visumkosten, vaccinatiekosten, verzekeringen, alcoholische dranken, persoonlijke uitgaven en optionele activiteiten zijn nooit bij de reissom inbegrepen, tenzij anders aangegeven.