Gambia een van de West-Afrikaanse landen die – ondanks de strikte religiositeit – veel van de oude Afrikaanse natuurgodsdiensten behouden heeft. De man die deze kennis bezit, heet een Maraboet, gespecialiseerd in traditionele magische praktijken. Verder is er in Gambia een wijdverbreide kennis en gebruik van kruiden, planten en bomen. Wij combineren de intrigerende en unieke kijk in de Afrikaanse ziel met 6 dagen zenmeditatie. Trefwoorden hierbij zijn rust en contact met de natuur. U mediteert onder deskundige leiding van de erkende zenmeester Angela Kranendonk. Ook kunt u een ‘forest massage’ ondergaan. Midden in het bos bij het geluid van vogels, helemaal ontspannen. Gedurende deze 7-daagse reis verblijft u in de unieke locatie Tanji Bird Reserve Eco-Camp, aan een ongerept strand.

De reis per dag

De 1ste dag komt u laat in de avond aan. Na het traditionele Gambiaanse welkomstdrankje Wonjo jus – waarvan bekend is dat het een bloeddruk verlagende werking heeft, en een hoog gehalte aan anti-oxidanten – wordt u naar uw reisverblijf gebracht.

De 2e dag heeft u rust in de ochtend. In de middag beginnen we met de uitleg van het programma en uw eerste meditatie. Later gaan we vogels kijken onder leiding van Salifu Jawu. Een must see, zeker als u in dit prachtige vogelreservaat in Gambia verblijft.

De 3de dag bezoeken we in de ochtend een traditionele medicijnman en de heilige Cachikally Crocodile Pool in Bakau met ongeveer 100 krokodillen.

Sommige mensen geloven dat de poel bovennatuurlijke genezende krachten bevat en dat het baden met het water de vruchtbaarheid bevordert. Er zijn tientallen van deze heilige poelen in Gambia (sommige zonder crocs). Voordat u bij de poel komt, is er een klein historisch museum met traditionele muziekinstrumenten en dans kostuums. Onze gids geeft uitleg over de betekenis en het gebruik hiervan.

In de middag na de lunch is er tijd voor meditatie. ’s Avonds is er een optreden van een traditionele dansgroep.

Op de 4de dag ’s morgens bezoeken we de stalletjes waar kruiden worden verkochtop de markt van Serakunda. Later gaan we naar het Museum in Banjul waar veel kennis is over de oude tradities in Gambia.’s Middags meditatie en ’s avonds een ‘forest massage’ voor de liefhebber. 

De 5de dag bezoeken we het Makkasutu Culture Forest.

De naam Makasutu bestaat uit twee Mandinka-woorden. ‘Maka’ betekent ‘heilig’ en ‘sutu’ betekent ‘geheim diep bos’. Het Makasutu-woud ligt ongeveer 5 kilometer ten noordoosten van Brikama en is een weelderige groene wildernis, die gevoed wordt door Mandina Bolon, een zijrivier van de Gambia-rivier. Het is een privé eco-toeristisch reservaat, dat toegankelijk is voor publiek. Van een plaatselijke eco-gids krijgt u een culturele rondleiding door het bos, een boottocht door de mangrove-bossen naar een ‘oesterfabriek’ en u ziet hoe een palmwijntapper een boom beklimt.

We zijn pas laat in de middag terug en hebben daarom een meditatie onder de sterren.

De 6de dag  maken we ’s ochtends een boottocht van Denton Bridge naar Lamin Lodge. Denton Bridge ligt aan de monding van de Oyster Creek en verbindt St. Mary’s eiland–  waar de hoofdstad van Banjul zich bevindt – met de rest van Gambia. Lamin Lodge ligt avontuurlijk verscholen tussen de mangrove bossen. Het is zo goed verscholen omdat het drie verdiepingen tellende gebouw zelf gedeeltelijk van Mangrove-hout is gemaakt. Dit geeft Lamin Lodge het bijzondere uiterlijk van een enorme boomhut. Eigenlijk is deze lodge een ‘oesterfarm’, maar omdat het er zo uitzonderlijk mooi is, is er nu dus ook een lodge gevestigd waar je heerlijk kan eten en drinken. We lunchen aan boord en er is ook gelegenheid om te vissen.

’s Middags meditatie en ’s avonds is er een optreden van een traditionele muziekgroep. Muziek is altijd belangrijk geweest voor het welbevinden van de Gambianen. Het is ook een manier om de geschiedenis van de stam te vertellen. De man die dit doet heet een griot. De verschillende instrumenten en hun gebruik wordt uitgelegd, en u wordt uitgenodigd om mee te doen met een jambe-sessie.

Op de 7de dag is er ’s morgens een afsluitende meditatiesessie. In de middag kunt u nog een massage nemen of inkopen gaan doen, voordat u naar het vliegveld gebracht wordt voor uw vlucht huiswaarts.

Deze reis reserveren

Verblijf van 7 nachten (volpension) in Tanji Bird Reserve, zen meditatie, entreegelden, de boottrip, frisdranken, transfer van en naar de luchthaven en fooien zijn inbegrepen in de prijs. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket.

Bent u geïnteresseerd in deze reis? Neem contact op met ons, of vul alvast het reserveerformulier in met uw voorkeuren via de button hieronder. Wij nemen dan contact met u op om u te informeren. De reservering is pas definitief als u heeft betaald. Dank alvast!

Op de reissom is korting van toepassing: van € 1098,- voor € 975,-. Hierbij zit inbegrepen het verblijf van 7 nachten in Tandjibirdreserve Ecocamp op basis van volpension, zen meditatie, entree gelden en de boottrip, frisdranken en transfer van en naar  de luchthaven. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket.