Deze 7-daagse African Dream Trip is een ontmoeting met het echte Gambia. De geuren, kleuren en de drukte zijn overweldigend. Tijdens de tochten die gemaakt worden ziet u wat de ontwikkelingen zijn in de voedselproductie en voedselbereiding, hoe door donaties en sociale leerprojecten van jongeren ontbossing wordt tegengegaan en hard wordt gewerkt aan een betere toekomst. U verblijft tijdens deze reis in het prachtige Tanji Bird Reserve Ecocamp.

De reis per dag

Op de 1ste dag komt u laat in de avond aan. Nadat u de traditionele welkomstdrank Wonjo jus gedronken heeft, wordt u naar het Tanji Bird Reserve Ecocamp gebracht, uw verblijf voor deze week.

De 2e dag heeft u rust in de ochtend. In de middag beginnen we met een uitleg van het programma. Later gaan we vogels kijken onder leiding van Salifu Jawu. Verblijven in een vogelreservaat in Gambia kan natuurlijk niet zonder tenminste één keer de kleurijke vogels in dit gebied te bekijken.

De 3de dag bezoeken we de markt van Serakunda en de vismarkt van Tanji om inkopen te doen voor het diner dat u onder begeleiding van een ervaren Gambiaanse kokkin gaat bereiden. Een deel van de groep doet dit op houtskool, het andere deel op de Ace1. Het bezoek aan beide markten is een ontmoeting met het echte Gambia. De geuren, kleuren en de drukte zijn overweldigend. ‘s Avonds is er een optreden van een lokale dansgroep.

De 4de dag bezoeken we de tuinen in Bakau. Een Gambiaans project dat het mogelijk maakt voor vrouwen om bij te dragen in het inkomen, door groenten te kweken en een deel hiervan op de lokale markt te verkopen. Hun kinderen kunnen hierdoor naar school en krijgen betere medische zorg.
Na een bezoek aan de tuinen van Banjul Unding, spreken we met een man die lokaal geteelde groenten aan de restaurants en hotels verkoopt. Hij laat ons enkele van deze tuinen zien en u kunt in gesprek gaan met de vrouwen. ‘s Avonds treedt er een groep op, die traditionele muziek speelt en u wordt uitgenodigd mee te doen met een jambe sessie.

De 5de dag gaan we vroeg op weg naar de rijstvelden van Jahali en Patchar in de buurt van Sapu. Deze reis van 200 kilometer voert langs de zuidoever van de Gambia rivier. Tijdens onze tocht bezoeken we ook enkele tuinen. In Jahali en Patchar lopen we door de rijstvelden waar u voorlichting krijgt over de soorten rijst en hun specifieke teeltmethodes. Een viskwekerij, waar talapia voor lokaal gebruik gekweekt wordt. De nacht wordt doorgebracht in Brikama-Ba in een bed and breakfast.

De 6de dag krijgt u ‘s morgens een traditioneel Gambiaans ontbijt geserveerd. Na het ontbijt reizen we af naar een dorp waaraan we enkele Ace1 cooking stoves doneren. Lunchen doen we in Soma en we zijn om 7 uur ’s avonds weer terug in Tanji voor het laatste diner.

De 7de dag kunt u zelf invullen: nog wat inkopen doen, of op het mooie strand liggen en een ‘forest massage’ ondergaan. In de avond brengen wij u naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

U verblijft tijdens deze reis in het prachtige Tanjibirdreserve Ecocamp op basis van volpension.

Deze reis reserveren

Verblijf van 7 nachten (volpension), de tocht naar Sapu, frisdranken, transfer van en naar de luchthaven en fooien zijn inbegrepen in de prijs. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket.

Bent u geïnteresseerd in deze reis? Neem contact op met ons, of vul alvast het reserveerformulier in met uw voorkeuren via de button hieronder. Wij nemen dan contact met u op om u te informeren. De reservering is pas definitief als u heeft betaald. Dank alvast!

Op de reissom is korting van toepassing: van € 662,50,- voor €550,-.  Hierbij zit bij inbegrepen het verblijf van 7 nachten op basis van volpension, de tocht naar Sapu, frisdranken en transfer van en naar  de luchthaven. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket