Gambia is een vlak land. Dit biedt uitstekende mogelijkheden om te fietsen. Onze 7-daagse fietsvakantie voert langs de Zuid-oever van de Gambia-rivier en biedt een unieke beleving van Gambia. Onderweg worden interessante plaatsen bezocht, zoals Ndemban waar u verblijft in een bed en breakfast midden in het dorp. Hier wordt een boottocht gemaakt naar een viskwekerij, door de mangrovebossen waar vele soorten vogels te zien zijn. En we fietsen naar het Tendaba Camp voor een overnachting en een vogelsafari. De tocht wordt begeleid door Samba Baldeh. Hij zorgt voor uw welzijn en dat van uw fiets. Op deze 7-daagse reis verblijft u de eerste en de laatste nacht in het prachtig gelegen Tanji Bird Reserve Eco-camp.                                                       

De reis per dag

Op de 1ste dag komt u laat in de avond aan. Nadat u de traditionele welkomstdrank Wonjo jus heeft gedronken, wordt u naar uw verblijf gebracht.

Op de 2de dag, nadat u ’s ochtends heeft kunnen uitrusten, starten we met het programma. Na de introductie komt Samba om voorbereidingen te treffen voor de fietstocht. Uw bagage wordt per auto naar de verschillende plaatsen van bestemming gebracht.

Op de 3de dag vertrekken we vroeg in de ochtend en fietsen we via Tanji, Sanyang naar Gunjur. Onderweg bezoeken we onder andere het museum van Tanji, de vismarkt en we lunchen in Paradise Beach. We dineren, overnachten en ontbijten in de prachtige Ecolodge Footsteps.

De 4de dag fietsen we via Brikama naar Ndembah, De omgeving bestaat uit rijstvelden, hoge palmbomen en mangroven. We maken een boottocht over de kreken, bekijken de vogels en brengen een bezoek aan de plaatselijke viskwekerij. In de avond zingen en dansen de dorpelingen voor u. We overnachten in een kleine bed & breakfast in het midden van het dorp, waar u eet en leeft met de dorpelingen. Een unieke ervaring van het ware Gambia.

De 5de dag heeft als bestemming het Tendaba Camp. De Tendaba-regio wordt gekenmerkt door een brede rivierbedding met een sterke getijdenwerking, savannes, moeras en mangroven. Het is een bekende toeristische bestemming, weg van de resorts in Kololi aan de Atlantische Oceaan. Voor eco-toeristen die graag dieren en vogels in het wild bekijken is dit een ideale plek. Het kamp bevindt zich direct aan de rivier en vlakbij Kiang West National Park. Vogels zoals de heilige ibis, de maraboe, verschillende soorten ijsvogels en reigers kunnen hier worden gespot, evenals krokodillen, varanen en wrattenzwijnen. Hier eindigt het fietsgedeelte van uw reis.

De 6de dag staan we vroeg op om naar Denton Bridge te rijden, waar we een boottocht maken naar Lamin Lodge.

Denton Bridge ligt aan de monding van de Oyster Creek en verbindt St. Mary’s eiland–  waar de hoofdstad van Banjul zich bevindt – met de rest van Gambia. 

Lamin Lodge ligt avontuurlijk verscholen tussen de mangrove bossen. Het is zo goed verscholen omdat het drie verdiepingen tellende gebouw zelf gedeeltelijk van Mangrove-hout is gemaakt. Dit geeft Lamin Lodge het bijzondere uiterlijk van een enorme boomhut. Eigenlijk is deze lodge een ‘oesterfarm’, maar omdat het er zo uitzonderlijk mooi is, is er nu dus ook een lodge gevestigd waar je heerlijk kan eten en drinken. We lunchen aan boord en er is ook gelegenheid om te vissen.

De 7de dag kunt u zelf invullen: nog wat inkopen doen of op het mooie strand liggen. ’s Avonds brengen wij u naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

Deze reis reserveren

Verblijf van 7 nachten (volpension), 3 boottochten, huur van de fietsen, frisdranken en transfer van en naar de luchthaven zijn inbegrepen in de prijs. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket.

Bent u geïnteresseerd in deze reis? Neem contact op met ons, of vul alvast het reserveerformulier in met uw voorkeuren via de button hieronder. Wij nemen dan contact met u op om u te informeren. De reservering is pas definitief als u heeft betaald. Dank alvast!

Op de reissom is korting van toepassing: van € 736,70 voor € 625,-.  Hierbij zit bij inbegrepen het verblijf van 7 nachten op basis van volpension, drie boottochten, huur van de fietsen, frisdranken en transfer van en naar  de luchthaven. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket.