De 7-daagse Art en Craft reis biedt een unieke ervaring met vier workshops, waarin u wordt gestimuleerd om uw eigen symbolische en geestelijke wereld te openen. Met een schilderworkshop van de Senegalees-Gambiaanse kunstenaar Pico, een Tye en Dye workshop en workshops met Gambiaanse muziek en dans. Tijdens deze reis verblijft u in het prachtige Tanji Bird Reserve, ook bekend als Karinti of Tanji River Reserve of Nationaal Park, aan een ongerept strand.

De reis per dag

Op de 1ste dag komt u laat in de avond aan. Nadat u de traditionele welkomstdrank Wonjo jus gedronken heeft, wordt u naar uw verblijf voor deze week gebracht.

Op de 2de dag, nadat u ’s ochtends heeft kunnen uitrusten starten we met het programma. Na de introductie start Pico met zijn schilderworkshop.

Piko is een Senegalees-Gambiaanse kunstenaar, die werkt vanuit een lange traditie van symbolen en visuele elementen. In de 25 jaar dat hij schildert heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij staat bekend om zijn originele, levendige, kleurrijke schilderijen, waarmee hij traditionele Afrikaanse verhalen uitbeeldt. Veel mensen hebben de weg gevonden naar zijn werkplaats en zijn geïnspireerd door Piko’s schilderijen, die inmiddels pronken aan muren over de hele wereld. Het is een stille bescheiden man, die de lange Afrikaanse traditie uitdraagt via zijn kunst. Tijdens de workshop vertelt hij over deze traditie. Hij geeft uitleg over de symbolen en stimuleert u om ze ook te gaan gebruiken.

Op de 3de en 4de dag van uw reis gaan we verder met de schilderworkshop.

‘s Avonds kunt u uitrusten of deelnemen aan een workshop over Gambiaanse muziek en dans. Verschillende muzikanten en dansgroepen treden op en vertellen de geschiedenis van hun kostuums, liederen en dansen.

Op de 5e dag beginnen we ’s morgens met een tie en dye workshop. Hierbij gebruikt u natuurlijke kleurstoffen, die al honderden jaren gebruikt worden en van planten of andere materialen gemaakt zijn.

‘s Middags bezoeken we een traditionele houtbewerkingwerkplaats en het museum in Tanji. De eigenaar van de werkplaats geeft uitleg over het gebruik van de verschillende maskers en totempalen. En ook hoe ze gemaakt worden en van welke houtsoorten.

De kern van de verschillende exposities in het museum in Tanji is een reconstructie van een traditionele Mandinka compound. Deze laat zien hoe zij meer dan honderd jaar geleden leefden. De compound bestaat uit een paar ronde huizen, ingericht met een zorgvuldig gekozen selectie van dagelijkse gebruiksvoorwerpen en traditionele meubels, zoals houten bedden, krukken, speren, hoeden en paardharen vliegenvangers.

‘s Avonds kunt u uitrusten of deelnemen aan een workshop over Gambiaanse muziek en dans. Verschillende muzikanten en dansgroepen treden op en vertellen de geschiedenis van hun kostuums, liederen en dansen.

Op de 6de dag maken we een boottocht van Denton Bridge naar Lamin Lodge.

Denton Bridge ligt aan de monding van de Oyster Creek en verbindt St. Mary’s eiland–  waar de hoofdstad van Banjul zich bevindt – met de rest van Gambia. Lamin Lodge ligt avontuurlijk verscholen tussen de mangrove bossen. Het is zo goed verscholen omdat het drie verdiepingen tellende gebouw zelf gedeeltelijk van Mangrove-hout is gemaakt. Dit geeft Lamin Lodge het bijzondere uiterlijk van een enorme boomhut. Eigenlijk is deze lodge een ‘oesterfarm’, maar omdat het er zo uitzonderlijk mooi is, is er nu ook een lodge gevestigd waar je heerlijk kan eten en drinken. We lunchen aan boord en er is ook gelegenheid om te vissen.

De 7de dag kunt u zelf invullen: nog wat inkopen doen of op het mooie strand liggen. In de avond brengen wij u naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

Deze reis reserveren

Verblijf van 7 nachten (volpension) in Tanji Bird Reserve, 4 workshops, entreegelden, boottrip, frisdranken, transfer van en naar de luchthaven en fooien zijn inbegrepen in de prijs. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket.

Bent u geïnteresseerd in deze reis? Neem contact op met ons, of vul alvast het reserveerformulier in met uw voorkeuren via de button hieronder. Wij nemen dan contact met u op om u te informeren. De reservering is pas definitief als u heeft betaald. Dank alvast!

Op de reissom is korting van toepassing: van € 1076,50,- voor € 975,-. Hierbij zit inbegrepen het verblijf van 7 nachten in Tandjibirdreserve Ecocamp op basis van volpension, 4 workshops, entree gelden en de boottrip, frisdranken en transfer van en naar  de luchthaven. Niet inbegrepen zijn alcoholische dranken en het vliegticket.